Coronavirus! Autorităţile au pus sub carantină 10 oraşe. Chinezii construiesc un spital special în doar 6 zile

Coronavirus! Autorităţile au pus sub carantină 10 oraşe. Chinezii construiesc un spital special în doar 6 zile

Zece oraşe din China au fost puse în carantină de autorităţi, ca măsură de a precauţie pentru opri răspândirea noului coronavirus depistat iniţial la Wuhan din provincia Hubei, care până în acest moment a ucis 25 de persoane, iar peste 830 de oameni au fost infectaţi, relatează The Telegraph

În total, autorităţile au suspendat transportul public în zece oraşe din provincia Hubei în urma epidemiei, a relatat cotidianul Hubei Daily.
 
Autobuzele nu vor mai circula în oraşele Chibi, Xiantao, Zhijiang, Qianjiang, Xianning, Huangshi and Enshi, iar la Ezhou au fost închise gările.
 
În oraşul Zhijiang, toate locurile publice au fost închise, cu excepţia spitalelor, supermarketurilor, pieţelor agricole, benzinăriilor şi farmaciilor, a precizat Hubei Daily.
 
Trenurile şi autobuzele nu mai circula de joi în Huanggang, localitate aflată la 70 de kilometri de Wuhan, primul oraş pus sub carantină. Locuitorilor li s-a cerut să nu plece din oraş nici prin alte mijloace. Potrivit Reuters, în Huanggang au fost raportate 12 cazuri de infecţie cu virusul.
 
Autorităţile au anulat o serie de evenimente publice şi din alte părţi ale Chinei, care au loc în perioada Anului Nou Lunar, şi au închis Oraşul Interzis din Beijing.
 
De asemenea, parcul de distracţii Disneyland de la Shanghai a fost închis pe termen nedeterminat.
 
Festivităţi speciale erau pregătite pentru Noul An Lunar al Şobolanului în zona Locuinţei lui Mickey Mouse.
 
830 de persoane sunt infectate
 
Autorităţile chineze au plasat sub carantină şi au închis nu mai puţin de 7 oraşe, informează BBC. Numărul deceselor a crescut: 26 de persoane şi-au pierdut viaţa până acum. Şi numărul persoanelor infectate a crescut şi a ajuns acum la 830.
 
Epidemia îşi are originea în oraşul central chinez Wuhan din provincia Hubei şi s-a răspândit în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai.
 
În încercarea de a stopa răspândirea noului tip de virus, autorităţile chineze au luat decizia să suspende transportul public în mai multe localităţi din provincia Hubei, inclusiv în Wuhan, unde locuitorii au fost sfătuiţi să nu părăsească oraşul.
 
Autorităţile au anulat o serie de evenimente publice şi din alte părţi ale Chinei, care au loc în perioada Anului Nou Lunar, şi au închis Oraşul Interzis din Beijing.
 
OMS a anunţat că virusul din China nu este o urgenţă de nivel global. Didier Houssin, preşedintele comitetului de urgenţă al OMS, a declarat că s-au înregistrat foarte puţine cazuri în afara Chinei şi nu există dovezi că virusul s-a transmis de la o persoană la alta în afara acestei ţări.
 
Chinezii construiesc un spital special în doar 6 zile
 
Wuhan, oraşul din care a pornit coronavirusul care s-a răspândit rapid, vrea să contruiască în timp record un spital în care să fie trataţi exclusiv pacienţii care au acest virus.
 
Potrivit presei chineze, autorităţile din Wuhan au decis să construiască ”de la zero” un spital special pentru pacienţii care au noul tip de virus. Construcţia ar trebui să fie gata în 6 zile.
 
Proiectul ar trebui să fie finalizat în această seară, iar excavatoarele şi buldozerele au fost deja aduse în locul în care va fi ridicată clădirea. Spitalul urmează să aibă două etaje şi va fi construit după modelul unui centru medical din Beijing, construit în 2003 în perioada epidemiei SARS. Noua facilitate medicală va avea 1.000 de paturi.

Comenteaza