Coronavirus Cluj / Nu mai sunt locuri pe secția ATI de la spitalul Leon Daniello

Coronavirus Cluj / Nu mai sunt locuri pe secția ATI de la spitalul Leon Daniello

Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca este plină, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei.

Secția de ATI a Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca este plină cu pacienți cu COVID-19, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei. Managerul spitalului, medicul Vasile Mureșan, a spus pentru EBS Radio, că, în prezent, în spital sunt internați 27 de bolnavi simptomatici, din care 5 sunt pe secția ATI, care este plină. 

„În prima fază au fost mulți asimptomatici. Acum avem numai pacienți simptomatici, chiar dacă sunt forme mai ușoare și moderate. Acum avem 27 de bolnavi, cinci la terapie intensivă și 22 pe secție. Asimptomatici nu avem la ora asta. Am avut zilele tercute, dar au plecat la 10 zile de la internare, nu la 3-4 zile, că unii am înțeles că cer să plece din spital mai repede”, a declarat pentru dr. Vasile Mureșan, managerul spitalului.

7 cazuri noi la Cluj

În ultimele 24 de ore, 7 clujeni au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

În prezent sunt 79 de pacienți internați în spitalele dedicate COVID-19 din Cluj-Napoca, din care 45 din județul Cluj. 8 persoane sunt internate pe secțiile ATI, din care 5 sunt din județ.

2 persoane depistate pozitiv Covid-19, asimptomatice au fost externate, în ultimele 24 de ore, în baza Ordinul Ministrului Sănătății 555/2020, ambele din județul Cluj

loading...
Comenteaza