Coronavirus în România. Numărul cazurilor a ajuns la 123. 9 persoane au fost vindecate

Coronavirus în România. Numărul cazurilor a ajuns la 123. 9 persoane au fost vindecate

România a ajuns la 123 de cazuri de coronavirus.  Dintre aceştia 9 oameni s-au vindecat. 2.652 de persoane sunt în carantină la nivel naţional, iar alte 14.573 de persoane sunt izolate. 

Ultimele cazuri sunt:
• Cazurile 114 şi 115 sunt asistente medicale
• Caz 116 - Bărbat, 60 ani, Caraş Severin, aflat în carantină Reşiţa, întors din Italia în 11 martie
• Caz 117 - Femeie, 43 ani din Vaslui, venită din Italia, aflată în carantină la Arad, va fi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara
• Caz 118 - Femeie, 33 ani din Constanţa, contact caz 67 (senator)
• Caz 119 - Femeie, 25 ani din Cluj Napoca, întoarsă din Berlin în 11 martie
• Caz 120 - Bărbat, 46 ani, Satu Mare, întors din Italia în 11 martie, aflat în carantină în Satu Mare
• Caz 121 - Bărbat din Bucuresti, 37 ani, intors Norvegia în 13 martie, internat în Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Bucureşti
• Caz 122 -Femeie, 58 ani Bucureşti, asistent medical Spitalul Gerota, contact caz 30
• Caz 123 - Bărbat, 24 ani, Bucureşti, inginer horticol, ADP sector 4, contact caz 16

Printre cei infectaţi se numără liberalul Lucian Heiuş şi încă 2 participanţi la şedinţa la care era senatorul Vergil Chiţac.
 
De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat primul român mort de Covid-19, o vârstnică din Maramureş, aflată în Italia pentru a-şi îngriji sora. Aceasta nu va fi adusă în ţară.
CE PRESUPUNE SCENARIUL 3
Scenariul 3 se activează atunci când sunt între 100 şi 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmaţi peste 2.000 de bolnavi cu noul tip de virus.

Atunci se va face un triaj la fiecare spital, iar cazurile de coronavirus vor avea prioritate, în timp ce ceilalţi pacienţi vor fi amânaţi dacă nu este vorba de o urgenţă. Spitalele de boli infecţioase vor trata doar pacienţii cu Covid-19.
 
CE AR TREBUI SĂ ŞTII LEGAT DE ACEST SCENARIU
1. Vei fi oprit în curtea spitalului unde vei ajunge, pentru că medicii vor face în corturi special amenajate triaj epidemiologic.
 
2. La triaj ţi se va lua temperatura corporală şi vei completa un formular.
 
3. Cadrele medicale vor pune pe primul loc cazurile de epidemie, aşa că ai putea avea de aşteptat.
 
4. Dacă nu ai o urgenţă, nu te duce la spital. Medicii te vor amâna.
 
5. E bine să ştii că în scenariul 3 spitalele de boli infecţioase nu vor trata decât cazurile de infecţie cu SARS Cov 2.
 
6. Dacă nu ai infecţie cu SARS cov 2 şi ai alte afecţiuni vei fi transferat către altă unitate sanitară.
 
7. În scenariul 3 managerii spitalelor vor mări spaţiile pentru tratarea pacienţilor, aşa că, dacă eşti deja internat ai putea fi mutat pe altă secţie.
 
8. În acest scenariu autorităţile vor aduce în sistem medici în plus, proaspăt specialişti sau chiar cadre medicale ieşite la pensie.
 
9. În scenariul 3 cei care gestionează criza legată de noul coronavirus vor găsi noi spaţii pentru carantinarea oamenilor care necesită această măsură.
 
10. În scenariul 3 este foarte posibil ca pacienţii să fie carantinaţi la domiciliu, dacă spaţiile puse la dispoziţie de autorităţi nu vor fi suficiente.

Etichete
Comenteaza