Coronavirus / Încă 5 clujeni depistați pozitiv

Coronavirus / Încă 5 clujeni depistați pozitiv

În prezent, în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” din Cluj-Napoca sunt internați peste 60 de clujeni depistați cu COVID-19.

Încă 5 persoane din Cluj au fost depistate cu noul coronavirus, astfel că numărul celor internați la spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și la Pneumoftiziologie în Cluj-Napoca a ajuns la 62.

De asemenea, potrivit Prefecturii Cluj, în prezent, la nivelul județului, 547 persoane se află în carantină instituționalizată și 4.521 persoane, în autoizolare la domiciliu.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicați 64 de lucrători ai ISU, SAJ și operatori privați, care furnizează servicii de asistență medicală în prespital, în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

În ultimele 24 de ore a fost asigurat transportul pentru 83 de cetățeni români, reîntorși pe aeroportul din Cluj-Napoca, în condiții de izolare biologică, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.

De asemenea, prin linia telefonică dedicată COVID-19 (0364 430 030), peste 970 de clujeni au primit informații direct de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens.

 

Comenteaza