Coronavirus Marea Bitanie: Nicio femeie însărcinată și vaccinată complet nu a fost internată în spital cu COVID

Coronavirus Marea Bitanie: Nicio femeie însărcinată și vaccinată complet nu a fost internată în spital cu COVID

În Marea Britanie, între februarie și iulie 2021, nicio femeie însărcinată și vaccinată complet nu a fost internată în spital cu COVID-19, în schimb au ajuns la spital sute de gravide nevaccinate.

„Vaccinul împiedică gravidele să se îmbolnavească de COVID-19?” - Persoanele complet vaccinate au mai puține șanse de a face COVID-19 decât cele nevaccinate, iar acest lucru este valabil și pentru cele însărcinate, transmit reprezentanții platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

“A fost studiată imunogenitatea vaccinurilor în rândul persoanelor însărcinate comparativ cu persoane neînsărcinate și nu au fost observate diferențe între titrurile de anticorpi dobândiți în urma vaccinării sau răspunsul celular în funcție de starea de graviditate. Vaccinurile sunt de asemenea foarte eficiente în protejarea împotriva formelor moderate și severe ale bolii. În Marea Britanie, între februarie și iulie 2021, nicio persoana însărcinată și vaccinată complet nu a fost internată în spital cu COVID-19. În schimb, au fost internate patru gravide vaccinate cu o singura doză și 738 nevaccinate”, se arată pe pagina Ro Vaccinare.

Comenteaza