Coronavirus: Nu doar vârstnicii sunt în pericol

Coronavirus: Nu doar vârstnicii sunt în pericol
| Foto: irishtimes.com

4% dintre cei de peste 40 de ani şi 8 % dintre cei care au peste 50 de ani ajung în spital din cauza coronavirus, potrivit unui studiu publicat în revista medicală Lancet Infectious Disease. Rata mortalităţii în rândurile celor care au peste 80 de ani este de aprope 8%.

Numărul infectărilor cu COVID-19, la nivel mondial, a depăşit 858.000, iar cel al morţilor 42.000.

Vârsta este un factor important în lupta cu coronavirusul şi nu doar vârstnicii sunt în pericol. Este concluzia unui amplu studiu, care a analizat numărul deceselor şi pe cel al spitalizărilor din China.

Potrivit cercetării, rata medie a mortalităţii la cazurile confirmate este de aproape 1,4%, însă ea creşte brusc odată cu vârsta, de la 0,0016 la copiii sub 10 ani la 7,8 în cazul celor care au peste 80 de ani.

Cifre îngrijorătoare sunt trecute şi în dreptul celor de vârstă mijlocie. 4% dintre cei cu vârsta între 40 şi 50 de ani ajung în spital, iar în cazul segmentului de vârstă 50-60 de ani, procentul spitalizărilor se dublează.

Realizatorii studiului spun că au analizat date de la peste 70 de mii chinezi infectaţi cu COVID-19 şi speră ca datele obţinute să ajute statele lumii în lupta cu noul tip de coronavirus.

Comenteaza