CORONAVIRUS | Românul depistat cu noul coronavirus a fost transferat în Capitală. Ce spun autoritățile

CORONAVIRUS |  Românul depistat cu noul coronavirus a fost transferat în Capitală. Ce spun autoritățile

Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns, joi dimineaţa, la Institutul Matei Balş din Capitală.

„Transportul s-a desfăşurat în condiţii normale pentru astfel de situaţii şi nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane. Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului. De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenţii de tip CBRN (situaţii de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară)”, au transmis, joi dimineaţă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Potrivit acestora, bărbatul va rămâne la Institutul Matei Balş izolat complet de restul pacienţilor. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice, mai spune Ministerul Sănătăţii, citat de Mediafax.

Autorităţile au anunţat miercuri seara că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună şi nu are simptome de boală. Acesta fusese izolat şi supravegheat în ultimele două zile, au anunţat autorităţile. Familia bărbatului, formată din şapte persoane, a fost pusă în carantină.

„În urma testării făcute persoanelor din judeţul Gorj care au întrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini am descoperit primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o persoană total asimptomatică. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă şi vă vom confirma rezultatele imediat ce va fi posibil. (..) Este un contact direct al italianului”, a spus Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Comenteaza