Coronavirus / Virusolog: Vom purta mască mulţi ani de acum înainte

Coronavirus / Virusolog: Vom purta mască mulţi ani de acum înainte

Trebuie să ne obișnuim cu masca de protecție pentru că este foarte probabil să fim nevoiți să o purtăm mulţi ani de acum înainte, atrage atenţia virusologul Margarita del Val, şefa Consiliului Naţional de Cercetare Spaniol. 

Trebuie să te obişnuieşti să trăieşti cu masca de protecţie, spune virusologul Margarita del Val pentru că "vom trece peste pandemie în câţiva ani, însă nu te aştepta să fie repede, ca o cursă sprint, de 100 de metri".

Spania este cea mai afectată ţară din Europa, iar măştile sunt obligatorii în afara casei. 

Guvernul spaniol a declarat vineri stare de alertă în regiunea capitalei Madrid, ca măsură de combatere a extinderii epidemiei de COVID-19. Cu 850 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, zona Madridului are cea mai mare rată de infectare din Europa. ”Îi rugăm, din nou, pe toţi locuitorii să nu părăsească Madridul şi să respecte toate recomandările şi măsurile de protecţie”, a declarat Pedro Sánchez, preşedintele guvernului, potrivit Mediafax.

Europa, pentru pentru prima dată cu peste 100.000 de cazuri zilnice de COVID

Europa a înregistrat vineri peste 16% din totalul cazurilor de coronavirus la nivel global şi aproape 22% din decesele provocate de COVID-19. Joi, când numărul cazurilor raportate zilnic a depăşit pragul de 100.000, Europa de Est a fost cea mai afectată regiune, cu peste 33.600 de cazuri raportate zilnic.

Și România se află pe un trend ascendent al pandemiei, în ultimele două zile înregistrând două recorduri de îmbolnăviri zilnice, peste pragul de 3.000.

 

 

Comenteaza