Coronavirusul se răspândeşte în aer şi persistă mult timp după ce pacienţii ies din spital

Coronavirusul se răspândeşte în aer şi persistă mult timp după ce pacienţii ies din spital
| Foto: media.wired.com

Studiu: Coronavirusul se poate răspândi în aer şi poate persista în saloane şi pe holuri ore întregi după ce pacienţii părăsesc incinta spitalului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din cadrul Universităţii Nebraska din Statele Unite, relatează Daily Mail.

Cel mai recent studiu, care nu a fost încă revizuit de către alţi oameni de ştiinţă sau publicat într-o revistă ştiinţifică, a prelevat probe din 11 saloane în care au fost internaţi pacienţi, după ce au fost puşi în izolare în urma diagnosticului de COVID-19.

Cercetătorii au descoperit particule ale virusului în aer atât în ​​interiorul camerelor, cât şi pe holurile spitalului.  Constatarea lor sugerează că oamenii ar putea să poată contracta virusul fără a fi vreodată în contact direct cu o persoană infectată.

„Acest raport consolidează suspiciunile noastre. De aceea am menţinut pacienţii cu COVID în camerele echipate cu flux de aer negativ şi vom continua să facem eforturi pentru acest lucru - chiar şi cu o creştere a numărului de pacienţi.

„Personalul nostru care oferă asistenţă medicală va fi dotaţi cu un nivel adecvat de echipament individual de protecţie. Evident, sunt necesare mai multe cercetări pentru a putea ddetecta care este riscul pentru mediu' 

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, urme de virus pe articole utilizate frecvent, precum toaletele, adăugând la teoria că virusul se poate răspândi pe suprafeţe.

Teama că virusul poate supravieţui pe suprafeţe a existat de când a început epidemia în Wuhan, China, în decembrie.

Comenteaza