Coronavirusul. UMF Cluj ține în carantină profesorii și studenții veniți din Italia

Coronavirusul. UMF Cluj ține în carantină profesorii și studenții veniți din Italia

Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca și alte trei universități din țară au anunțat măsuri speciale pentru a evita o epidemie cu noul coronavirus.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că, începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane.

"Având în vedere situaţia creată în urma răspândirii cazurilor de coronavirus şi adresa primită de la Direcţia de Sănătate Publică, vă comunicăm următoarele:
Începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în ţară de mai puţin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru auto izolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane", transmit reprezentanții UMF Cluj.
De asemenea, în cazul în care deplasarea în România s-a efectuat cu alte mijloace de transport decât cursele aeriene, UMF Cluj precizează că persoanele în cauză au obligaţia să descarce de pe site-ul DSP Cluj, chestionarul în vederea completării cu datele personale şi de contact.

"Dacă în acest interval apar simptome ca:
• febră
• cefalee
• tuse seacă
persoana este obligată să apeleze serviciul de urgenţă 112, să informeze că este sosită din zona de risc cu noul coronavirus şi să solicite transport la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Atât cadrele didactice cât şi studenţii care sunt în această situaţie beneficiază de motivarea absenţelor şi scutirea de la recuperarea acestora.
Vă rugăm să priviţi cu maximă responsabilitate situaţia şi să vă conformaţi procedurilor indicate de autorităţi.
Pentru orice informaţii suplimentare, vă rugăm să consultaţi zilnic site-ul UMF", a transmis rectoratul UMF Cluj.

Coronavirusul suspendă cursurile în trei universități din țară

Astfel, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a decis suspendarea cursurilor în perioada 24 februarie - 08 martie. De asemenea, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a luat decizia ca toți studenții și cadrele didactice, care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu coronavirus (Covid-19), să intre pentru o perioadă de 14 zile în carantină la domiciliu. Activitățile didactice la programele de studii cu predare în limba engleză și franceză se suspendă timp de 14 zile, respectiv până la luarea unei decizii ulterioare.
Cursurile sunt suspendate până la sfârșitul săptămânii și la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

"Universitățile au obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților prin cabinetele medicale. În situația în care sunt depistați studenți care manifestă probleme medicale, universitățile au obligația de a informa Direcția de sănătate publică. Menționăm că, în baza autonomiei universitare, decizia privind suspendarea procesului educațional și modalitatea de recuperare a activităților didactice aparțin conducerii universității, cu aprobarea Senatului Universitar și a Consiliului de Administrație, urmând a informa Ministerul Educației și Cercetării cu privire la decizia luată", precizează, într-o informare de presă, Ministerul Educației și Cercetării.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza