COVID: Omicron a urcat imunitatea colectivă la aproape 90% în Japonia

COVID: Omicron a urcat imunitatea colectivă la aproape 90% în Japonia
| Foto: AFP-JIJI

Nivelul de imunitate la COVID-19 al populaţiei Japoniei a ajuns la aproximativ 90% în majoritatea zonelor după un val Omicron recent, cu toate că acesta va scădea probabil în câteva luni, se arată într-un studiu.

Nivelul de imunitate la COVID-19 al populaţiei Japoniei a ajuns la aproximativ 90% în majoritatea zonelor după un val Omicron recent, cu toate că acesta va scădea probabil în câteva luni, conform unui studiu publicat marţi, relatează Reuters.

Acest nivel al aşa-numitei „imunităţi de turmă” reflectă stadiul în care se află protecţia parţială oferită atât prin infectarea pe cale naturală, cât şi prin vaccinare, conform Fundaţiei din Tokyo pentru cercetare în domeniul politicilor, care a estimat situaţia din 12 dintre cele mai populate prefecturi din Japonia.

Locuitorii din Tokyo, Osaka şi prefectura sudică Okinawa şi-au dobândit cea mai mare parte a imunităţii prin contagiune pe fondul numărului mare de cazuri de infectare din acele zone, cu precădere în timpul celui de-al şaptelea val de cazuri care a atins apogeul luna trecută, au descoperit cercetătorii.

Aproximativ 65% din populaţia Japoniei a primit cel puţin o doză de rapel a unui vaccin împotriva COVID-19, comparativ cu aproximativ 33% în Statele Unite, conform datelor guvernamentale.

Japonia a început săptămâna trecută să distribuie doze de rapel adaptate pentru a ţinti tulpina Omicron a virusului.

Comenteaza