Cozi la centrele de vaccinare din Florești! Primarul Bogdan Pivariu: „Au apărut nervozități pentru că oamenii trebuie să aștepte”

Cozi la centrele de vaccinare din Florești! Primarul Bogdan Pivariu: „Au apărut nervozități pentru că oamenii trebuie să aștepte”
| Foto: captură video

Edilul Floreștiului a făcut un apel la cei care merg să se vaccineze împotriva noului coronavirus să aibă răbdare, ambele centre din comună fiind pline.

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Florești, de joi, primarul Bogdan Pivariu a ținut să le transmită un mesaj floreștenilor, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Încă o dată, vreau să fac apel la responsabilitate și la respectarea măsurilor de siguranță, poate că este plictistor că mă repet, dar este important să cerem asta. Vreau să fac apel la calm față de cei care merg la vaccinare. Ambele locații sunt pline, din fericire pentru noi. Au apărut și anumite nervozități pentru că oamenii trebuie să aștepte.

Asta este situația, este bine că trebuie să așteptăm. Locurile sunt limitate, și din cauza acelei reglementări de 15 minute pe care fiecare trebuie să le petreacă lângă cadrele medicale pentru a nu avea reacții adverse vaccinului.

Din păcate, comuna noastră a ajuns la o incidență COVID de peste 10 cazuri la mia de locuitori. Am scăzut de la 11 la mia de locuitori. Din nou vă rog pe toți să faceți apel la respectarea regulilor. Vrem să revenim cât mai repede la normalitate”, a afirmat primarul Floreștiului.

Referitor la intrarea în sediul primăriei, Pivariu a precizat că se poate intra cu vaccin, dovada trecerii prin boală, test PCR sau test rapid.

„Cei cu prestații sociale pot intra liber, pe o intrare separată. Intră o persoană o dată și zona este delimitată. Este o personaă care verifică starea celor care intră. Acestea sunt reglementările legale. Până în momentul de față, nu există o obligativitate a vaccinării celor care lucrează la stat”, a explicat edilul din Florești.

Comenteaza