Crește numărul cazurilor cu variola maimuței. Zeci de persoane depistate cu boala în Spania doar ieri

Crește numărul cazurilor cu variola maimuței. Zeci de persoane depistate cu boala în Spania doar ieri

Peste 170 de cazuri de infectare cu virusul care provoacă variola maimuței au fost confirmate, deja, în Spania, iar țara a anunțat că va comanda vaccinuri şi antivirale cu ajutorul Uniunii Europene.

Spania a înregistrat, miercuri, un total de 59 de cazuri de variola maimuţei şi va comanda vaccinuri şi antivirale cu ajutorul Uniunii Europene (UE), a anunţat Guvernul spaniol, potrivit La Libre.

În total, 59 de cazuri au fost detectate prin realizarea testului PCR, inclusiv 20 confirmate prin secvenţiere genomică, a declarat ministrul spaniol al Sănătăţii, Carolina Darias, într-o conferinţă de presă.

”Este rezonabil să presupunem că, fiind depistaţi pozitiv, toţi aceşti oameni au boala (n.r. – variolei maimuţe)”, a afirmat directorul Institutului de Cercetare Carlos III, Cristóbal Belda, scrie News.ro.

În total, 171 de cazuri suspecte au fost depistate în ţară, iar ministrul spaniol al Sănătăţii a anunțat că Spania intenţionează să achiziţioneze vaccinuri Imvanex şi antivirale Tecovirimat printr-o achiziţie de grup de la UE în vederea limitării răspândirii virusului

Creștere a numărului de infectări

Numărul total de cazuri identificate miercuri de ECDC a crescut de peste cinci ori de la primul său raport la 20 mai, când agenţia a anunţat 38 de cazuri.

Luni, în prima sa evaluare a riscurilor, ECDC a considerat, totuşi, că probabilitatea de contagiune în populaţie era în general "foarte scăzută", dar că, pe de altă parte, este "ridicată" la persoanele cu mai mulţi parteneri sexuali.

În aceeaşi zi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat o situaţie "atipică", dar a considerat că este posibilă "oprirea" acestei transmiteri a bolii între oameni.

Comenteaza