Crește numărul cazurilor de COVID în rândul copiilor. Medic: ”Am avut internați copii chiar și două săptămâni”

Crește numărul cazurilor de COVID în rândul copiilor. Medic: ”Am avut internați copii chiar și două săptămâni”

De la debutul pandemiei și până în prezent, s-au înregistrat aproape 40.000 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus la categoria de vârstă 0-19 ani.

Diana Ionescu, medic la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din Bucureşti, a atras atenția, într-un interviu acordat Realitatea Plus, că, deși în cele mai multe cazuri, cei mici fac forme ușoare ale bolii, există și situații grave. 

”Anul ăsta, numărul de copii diagnosticați cu Sars-Cov-2 a crescut. În secția de Covid acum avem internați patru copii, dar să nu uităm că noi avem tampoane pe fiecare secție și zilnic se pozitivează copii din tampoane. În garda de 1, am avut patru sau cinci pozitivi. În fiecare gardă se pozitivează copii. 
Micuții fac forme ușoare sau asimptomatice. Totuși, există un procent -  mic, dar, când e vorba de copilul tău, nimic nu mai este un procent și nimic nu mai este mic - care fac forme grave, fac forme de sindrom inflamator multisistemic, ajung în spital, câteodată la vârste foarte mici, ceea ce este devastator. Am avut internați copii de la zece zile - două săptămâni, până la 17, 17 ani și jumătate. Atât timp cât sunt internați în spital înseamnă că au forma medie de boală”, a declarat Diana Ionescu, conform Realitatea.net.

Conform datelor oficiale transmise de INSP, până marți, 12 ianuarie, în România s-au înregistrat 39.133 de cazuri de îmbolnăvire la copii și adolescenți, 12.897 de cazuri la categoria de vârstă 0-9 ani și 26.236 la categoria 10-19 ani.

Comenteaza