Creşteri semnificative de COVID în mai multe țări europene. Două dintre ele au graniţă cu România

Creşteri semnificative de COVID în mai multe țări europene. Două dintre ele au graniţă cu România

Pentru prima dată în ultimele luni, statele europene se confruntă cu o nouă creştere a infectărilor cu Covid-19,  în 11 dintre acestea, transmiterea virusului fiind una semnificativă, informează OMS. 

Două dintre aceste 11 ţări au graniţă cu România, iar alte trei fac parte din fosta Iugoslavie. Acestea sunt: Suedia, Moldova, Ucraina, Macedonia de Nord, Albania, Bosnia-Herţegovina, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Armenia şi Kosovo.
 
Directorul regional al OMS, doctorul Hans Henri Kluge, spune că dacă acest val de creşteri nu va fi controlat de autorităţile fiecărei ţări, sistemele medicale vor ceda.
 
Peste 2.6 milioane de cazuri de Covid-19 şi peste 195.000 de decese au fost raportate în regiune europeană a OMS, care acoperă 54 de ţări şi 7 teritorii din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală.
 
Aproape 20.000 de cazuri noi şi aproximativ 700 de decese sunt raportate zilnic.
 
"În ultima vreme, am vorbit mereu despre riscul izbucnirii numărului de cazuri noi din cauza relaxării măsurilor restrictive. În câteva ţări din Europa riscul a devenit o realitate. 30 de ţări au înregistrat creşteri în ultimele 2 săptămâni. În 11 dintre acestea, accelerarea transmiterii a condus la o creştere semnificativă, iar dacă nu va fi controlată, sistemele medicale vor ceda", a explicat doctorul Kluge, într-o conferintă de presă, potrivit Mediafax.
 
În ciuda avertizărilor pentru un al doilea val, Kluge a declarat că OMS se aşteaptă ca numărul cazurilor noi să se reducă treptat în majoritatea statelor, în timpul verii.
 
 
 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza