Update Foto Cortul de triaj de la UPU, funcțional de vineri

În urma celor mai recente discuții cu factorii decizionali de la nivelul județului, s-a instalat un cort de triaj, în fața Clinicii Medicală I. De acolo, pacienții cu patologii respiratorii acute vor fi direcționați înspre unitățile sanitare care au competențe să le ofere asistență.

Cortul de triaj amplasat în curtea spitalului îşi începe activitatea, fiind un punct de lucru al UPU-SMURD. În cort se va efectua triajul rapid, cu accent pe ancheta epidemiologică, pentru pacienții care prezintă febră și/ sau simptome respiratorii, cu scopul depistării rapide a cazurilor la risc pentru infecții virale respiratorii, tip gripă/ COVID-19, și pentru a reduce la minimum riscul transmiterii infecției gripale/ COVID-19 la pacienții cu alte patologii (AVC, infarct miocardic acut, politraumă, etc.).

Pentru început, aici își vor desfășura activitatea un medic și un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Vă reamintim, dacă sunteți în auto-izolare la domiciliu, nu părăsiți locuința. Dacă totuși aveți nevoie să vă adresați direct unui serviciu medical, să declarați că v-ați aflat în autoizolare la domiciliu, pentru a preveni contaminarea altor persoane din UPU/ CPU/ cameră de gardă sau a personalului medical. Vă îndemnăm să luați toate măsurile de prevenție necesare și să respectați regulile impuse de autorități.

"De asemenea, conducerea spitalului s-a întâlnit cu medicii șefi ai secțiilor care funcționează în clădirea Medicală I, dar și cu șefii secțiilor Medicină Internă II și III. S-a stabilit de comun acord că, dacă Spitalul de Boli Infecțioase nu va mai putea prelua pacienți, vom veni în sprijinul colegilor noștri, oferind locurile disponibile din clădirea Medicală I, respectând circuitele epidemiologice", transmite conducerea Spitalului Judeţean Cluj. 

În acest sens, secțiile care își desfășoară activitatea în clădirea Medicală I vor funcționa la 30-40% din capacitate, au reprogramat internările pacienților cu patologie cronică, iar, în funcție de patologie, o parte din cazuri vor fi preluate de secțiile Medicină Internă II și III. La nevoie, toate paturile din clădirea Medicală I se pot elibera în 24 de ore.

Comenteaza