Cum salvează tinerii spitalele clujene VIDEO

Cum salvează tinerii spitalele clujene VIDEO
Campaniile studenţeşti salvează spitalele care au nevoie urgentă de sânge. Dacă până acum Centrul de Transfuzii din Cluj era obligat să aducă sânge din judeţele învecinate, cel puţin în umătoarele zile problema este rezolvată. Asta pentru că studenţii de la Medicină şi Farmacie s-au mobilizat exemplar şi în această săptămână vor aduce la Centrul de Transfuzii minim o sută de donatori pe zi.

Mulţi dintre tinerii care au hotărât să se alăture acestei campanii sunt donatori pentru prima dată. Unii au venit să doneze pentru cunoştinţe sau rude care au nevoie urgentă de sânge. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

În acest an, este pentru prima dată când Clujul nu mai trebuie să ceară sânge de la alte centre din ţară, spune directorul centrului de transfuzii, Adriana Sime.

Studenţii medicinişti organizează anual astfel de campanii, însă de anul viitor ele vor avea loc de trei ori pe an. Coordonatorul campaniei e Ilinca Nădăşan; vezi ce spune aceasta, în materialul video

Spitalele de Oncologie, Hematologie sau clinicile de chirurgie solicită zilnic sute de litri de sânge folosiţi în transfuzii.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza