Cum se pot înscrie pentru vaccinarea anti-COVID pacienții cu boli cronice care nu sunt în baza de date a CNAS

Cum se pot înscrie pentru vaccinarea anti-COVID pacienții cu boli cronice care nu sunt în baza de date a CNAS

Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie, a explicat cum se pot înscrie pentru vaccinarea anti-Covid persoanele care nu sunt înscrise la medici de familie, dar s-au tratat în sistemul în privat, pentru boala cronică.

Gindrovel Dumitra a spus la Digi24 că pacienții cu boli cronice, care nu sunt în baza de date a CNAS, dar s-au tratat la medic, în privat, pentru boala cronică, pot apela pentru programarea la vaccinare la ajutorul oricărui medic, fie de familie, fie specialist.

"Ieri am avut mai multe situații cu pacienți cu boală cronică, care nu erau în sistem, iar singura posibilitate era ca un medic să poată să intre și să confirme că acea persoană are boala respectivă. Din comunicatul STS înțeleg că aceste drepturi le are orice fel de medic, e normal să fie așa.

Sunt pacienți care nu sunt înscriși la medici de familie, dar s-au tratat la medic, în privat, pentru boala cronică, deci acel medic le poate confirma calitatea de pacient care se încadrează la etapa a doua de vaccinare. Lucrurile au fost rezolvate și simplificate", a explicat Gindrovel Dumitra.

Comenteaza