Cum știi dacă te-ai infectat cu tulpina britanică de Covid. Semnele de care trebuie să ții cont

Cum știi dacă te-ai infectat cu tulpina britanică de Covid. Semnele de care trebuie să ții cont
| Foto: doc.ro

Durerile în gât, tusea și oboseala sunt cele mai frecvente simptome în rândul celor testați pozitiv cu noua tulpină britanică a coronavirusului. În schimb, perderea gustului sau a mirosului sunt puțin probabile.

Oficiul pentru Statistici Naționale din Regatul Unit a publicat un studiu care arată că oamenii infectați cu noua tulpină de SARS-CoV-2 au prezentat dureri de gât, tuse, oboseală și dureri musculare mult mai des decât cei infectați în primul val al pandemiei.

Schimbarea simptomelor poate fi determinată de faptul că varianta este mai infecțioasă și se răspândește mai repede în corp decât variantele mai vechi, deși impactul deplin al multor mutații din noua variantă este necunoscut.

Organizația britanică a întrebat bolnavii cu privire la simptomele bolii în intervalul 15 noiembrie – 16 ianuarie, după ce noua variantă a virusului, denumită B117, a fost descoperită în Kent în luna septembrie a anului trecut, iar de atunci tulpina respectivă s-a răspândit peste tot în lume, inclusiv în România.

Ce arată principalele date

Datele arată că procentul celor care au avut ca simptome ale bolii tusea a crescut de la 27% la 35%, însă creșteri ale procentelor au fost înregistrate și în cazul oboselii, a durerilor musculare ori a durerilor în gât.

„Pierderea gustului ori a mirosului au fost mult mai puțin întâlnite la infectările cu noua variantă a virusului, pe când alte simptome au fost mult mai des întâlnite”, arată studiul cercetătorilor britanici.

Lawrence Young, profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, a declarat că mutațiile din varianta de virus din Marea Britanie ar putea influența simptomele asociate cu infecția.

„Această variantă este mai transmisibilă și persoanele infectate par să aibă încărcături mai mari de virus, ceea ce înseamnă că produc mai mulți virusuri”, a explicat acesta, potrivit gândul.ro.

Comenteaza