Cum te poţi îmbolnăvi de toxinfecţie alimentară în fast food-urile clujene VIDEO

Cum te poţi îmbolnăvi de toxinfecţie alimentară în fast food-urile clujene VIDEO
Caşcaval expirat, alimente păstrate în condiţii necorespunzătoare şi produse care nu au termenul de expirare afişat. Asta au găsit inspectorii OPC în fast food-urile şi restaurantele clujene, în urma unor controale inopinate.

Căldura face victime nu doar pe stradă, ci şi în restaurante. Pentru că tot mai multe persoane s-au plâns că au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare după ce au consumat mâncare gătită în oraş, inspectorii OPC i-au luat pe operatorii economici din alimentaţie publică la control.

Odată intraţi în bucătăria fast food-urilor, inspectorii au verificat toate colţurile.

Rezultatele verificărilor au fost cel puţin îngrijorătoare. Inspectorii au găsit alimente ţinute în locuri în care se pot păstra cel mult cutii. „Pe lângă faptul că depozitează necorespunzător materia primă şi produsele finite, nu respectă nici condiţiile de păstrare. Aici mă refer mai ales la carnea refrigerată păstrată impropriu şi depozitată pe paviment. N-am găsit mâncare stricată, dar în schimb s-au descoperit foarte multe produse expirate", a spus Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului, Cristian Nicula.

Astfel de controale vor continua pe toată perioada verii, spun inspectorii de la Protecţia Consumatorilor.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Rareş Râşnoveanu

ziuadecj.ro TE ÎNTREABĂ: EŞTI MULŢUMIT DE CONDIŢIILE DIN FAST FOOD-URILE PE CARE LE FRECVENTEZI? CREZI CĂ RIŞTI SĂ TE ÎMBOLNĂVEŞTI? SCRIE-ŢI PĂREREA LA COMENTARII

 

Comenteaza