Cum te scapă de gripă măsurile de siguranţă anti-COVID?

Cum te scapă de gripă măsurile de siguranţă anti-COVID?
| Foto: ajp.com.au

O ţară a scăpat de gripă în urma răspunsului foarte efeicient la COVID-19. Atunci când măsurile de siguranţă pentru prevenirea noului coronavirus sunt puse în aplicare cu stricteţe de cetăţeni, e posibil să scapi şi de gripă, nu doar de COVID-19.

Pe măsură ce trecem în perioada de primăvară şi vară, unde gripa este întotdeauna mai puţin frecventă în Noua Zeelandă, profesorul Michael Baker oferă analiza sa despre numărul sezonului gripal şi de ce măştile continuă să fie atât de importante, transmite Mediafax.

El a spus că a existat „aproape dispariţia gripei în Noua Zeelandă în urma răspunsului nostru foarte eficient la Covid-19”, deoarece cazurile au dispărut din cele două sisteme standard de supraveghere - rezultând o reducere de 99,8% a cazurilor de gripă.

Potrivit lui Baker, în timpul iernii au existat, de obicei, 1600 de decese în plus, comparativ cu alte anotimpuri, iar aproximativ o treime dintre acestea au fost cauzate de gripă, mai ales la persoanele în vârstă cu condiţii de sănătate pe termen lung.

„Ceea ce a făcut răspunsul Covid-19 a eliminat în mare măsură excesul de decese în timpul iernii şi mortalitatea în ansamblu a scăzut cu aproximativ 5%”, a spus el. „Deci, asta înseamnă că în acest an vor mai supravieţui 1500 de oameni în plus”.

Baker a spus că aceste măsuri au condus la „o schimbare revoluţionară în gândirea modului de a face faţă agenţilor patogeni respiratori” şi ar putea fi readuse în cazul unei pandemii grave de gripă.

Comenteaza