Cum trebuie să mâncăm de Paşti pentru a evita indigestiile. Medicamentele nu sunt soluţia

Cum trebuie să mâncăm de Paşti pentru a evita indigestiile. Medicamentele nu sunt soluţia
Carnea de miel ar trebui evitată sau mâncată în cantităţi moderate, alcoolul trebuie consumat moderat şi nu trebuie să facem exces la mâncare, potrivit sfaturilor nutriţioniştilor.

Moderaţie înseamnă sănătate. De Paşte, nu trebuie să facem exces de mâncare, în special de miel şi de produsele tradiţionale grase. De fapt, mâncarea ar trebui gătită cu grijă pentru a nu fi prea grasă, a declarat nutriţionistul Corina Zugravu pentru Mediafax.

„Este adevărat că mâncarea de Paşti este foarte indigestă. Practic, vorbim aici tot ce înseamnă mâncare tradiţională, în special mielul care este foarte gras şi e plin de colagen, deci este un tip de carne care se digeră foarte greu comparabil cu carnea de porc, ouăle care se mănâncă în cantităţi mari, deserturile care au şi ele în compoziţie ouă, ciorba care e grasă. Cam totul este indigest, însă, putem consuma alimentele în cantităţi moderate spre mici şi gătite ca pentru regim (ciorba de miel să fie mai puţin grasă)", a spus nutriţionistul Corina Zugravu.

Potrivit acesteia ar fi de preferat să nu se consume miel, ci mai degrabă un soi de carne care nu este atât de gras.

"Pe lângă mâncatul moderat, trebuie şi abţinere de la prea mult alcool fiindcă alcoolul este cel care dezechilibrează complet organismul. De asemenea, să nu uităm că Paştele ţine trei zile, nu trebuie să mâncăm totul deodată, din prima zi", a explicat nutriţionistul.

De asemenea, nu trebuie să ne bazăm pe efectul pastilelor care ajută în caz de indigestie, mai spune Zugravu.

„Multe reclame ne dau ca soluţie la exces anumite pastile. Dacă ştii că poţi avea probleme, e bine să le iei, dar asta nu ne scuză de exces. Medicamentele nu sunt soluţia care te scapă de la o colică biliară sau de o pancreatită, moderaţia în consumul alimentelor este soluţia", a mai spus Zugravu.

 

Comenteaza