Dacă se respectau regulile din 15 mai, nu trăiam a doua "cocoașă"

Dacă se respectau regulile din 15 mai, nu trăiam a doua "cocoașă"

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat marți, că România nu ar fi trecut prin a doua "cocoașă" dacă s-ar fi respectat regulile luate după relaxarea din 15 mai. Acesta a precizat că, dacă înainte asimptomaticii refuzau internarea, acum refuză externarea după ce văd evoluția bolii.

„Am văzut a doua "cocoașă", a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val. În condițiile în care avem un număr mare de cazuri, avem și o adresabilitate și o încărcare pe terapie intensivă.

Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat: am plecat cu un număr limitat de paturi bine dotate, acum avem 1.034 paturi complet utilate, 473 cazuri la ATI. Este momentul pe care-l putem gestiona, dar nu lăsăm doar în baza corpului medical”, a spus ministrul sănătății, marţi după ce a vizitat spitalul COVID din Oradea.

El a subliniat: „Când am făcut măsuri de relaxare, începând din 15 mai, le-am făcut în baza unei scăderi a numărului de cazuri. În măsura în care se respectau aceste reguli, nu trebuia să trăim a doua cocoașă”, arată Digi24.

De asemenea, Nelu Tătaru a declarat că, dacă în prima fază asimptomaticii cereau să fie externați deoarece nu voiau să stea în spital, acum medicii se confruntă cu un val de persoane asimptomatice care, după ce văd evoluția bolii, refuză să fie externate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza