"Dacă vrem o imunizare colectivă prin boală, trebuie să ne asumăm și morții"

"Dacă vrem o imunizare colectivă prin boală, trebuie să ne asumăm și morții"
| Foto: wallstreet.ro

Medicul ATI Radu Țincu a declarat că românii vor trebui să găsească alte alternative de a scăpa de COVID decât faptul de a se îmbolnăvi și a muri pe capete. 

Medicul primar terapie intensivă-toxicologie Radu Ţincu a declarat la o emisiune tv că, în România, principalul obstacol în calea gestionării acestei pandemii a fost lipsa educației sanitare. Despre posibilitatea apariției celui de-al cincilea val pandemic, dr. Radu Țincu recunoaşte că dezvoltarea unei mutații, pe fondul numărului ridicat de cazuri și al numărul mic de vaccinați, ar putea genera un nou val de îmbolnăviri.

„S-a discutat foarte mult de către cei care contestă vaccinarea și care doresc o imunizare colectivă. Da, dar dacă vrem o imunizare colectivă prin boală, trebuie să ne asumăm și morții. Ne amintim, 1918 a însemnat 50 de milioane de oameni care au murit de gripă spaniolă. Nu cred că în 2021 trebuie să repetăm aceeași istorie, din cel puțin două perspective.

În primul rând, că avem suficientă știință și tehnologie să obținem vaccinuri și să obținem tratamente mult mai eficient ca acum 100 de ani. Deci, până la urmă, în momentul în care cineva susține că ar trebui să ne îmbolnăvim cu toții ca să obținem imunitate, îmi pare rău, dar este o gândire retrogradă care ne duce înapoi în 1918. Va trebui să găsim alte alternative decât să ne îmbolnăvim și să murim pe capete.”

(...) Dacă ai 16.000 de cazuri pe zi, este clar că riscul ca și persoanele tinere să dezvolte o formă severă este prezent.(…) Și ceea ce văd la mine la spital, în terapie-intensivă, în continuare 95% din cei care sunt în reanimare sunt nevaccinați, cu toate că au peste 70 de ani și că au multe boli cronice”, a precizat dr. Radu Țincu, citat de alephnews.ro.  

Comenteaza