De ce au apărut noi tulpini de coronavirus și cum se multiplică virusul?

De ce au apărut noi tulpini de coronavirus și cum se multiplică virusul?

Ministerul Sănătăţii a explicat de ce au apărut noile tulpini de SARS-CoV-2. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Specialiștii spun că tulpinile apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutații. "În acest moment, există mai multe tulpini noi identificate ale virusului SARS-CoV-2. Acestea apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutații. Mutațiile sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic - aceasta este o etapă a procesului de multiplicare a virusului", explică specialiștii de la Ministerul Sănătăţii pe pagina de Facebook a instituţiei.

Cum are loc multiplicarea virusului?Conform specialiștilor MS, multiplicarea virusului începe după ce acesta a intrat într-o celulă din corp: "Virusul pătrunde într-o celulă din corp și începe să se multiplice. Multiplicarea presupune copierea materialului genetic al virusului și sinteza de noi componente virale. Ulterior, acestea sunt asamblate în noi virusuri. Când celula își atinge limita de producție, se sparge și eliberează virusurile nou formate".

Tot din cauza unor mutații, virusul SARS-CoV-2 a început să se transmită de om la om:

"Mutațiile sunt procese care nu pot fi prevenite sau prevăzute. Cu cât numărul oamenilor infectați este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele ca un virus să sufere mutații", explică MS.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza