De ce au explodat cazurile COVID în Israel, țară în care majoritatea populației a fost vaccinată?

De ce au explodat cazurile COVID în Israel, țară în care majoritatea populației a fost vaccinată?

Experții din sănătate explică de ce a explodat numărul infectărilor, ajungând chiar și la 22.000 de cazuri pe zi, în Israel, țară care a vaccinat majoritatea populației cu două doze de vaccin.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Israel a fost printre primele țări care au atins rata de vaccinare de peste 60%, având în vedere că au dispus de la început de doze suficiente de vaccin. Ca atare, au decis renunțarea la toate restricțiile, inclusiv masca în spațiile închise (din vară), înainte ca varianta delta să devină dominantă, spun reprezentanții Ro Vaccinare.

"Creșterea numărului de cazuri se explică prin faptul că varianta delta a devenit rapid dominantă, inclusiv în Israel, (varianta delta este înalt transmisibilă și eludează parțial răspunsul imun după boală sau după vaccinare) într-o perioadă fără restricții, la o populație în care vârstnicii erau majoritatea vaccinați de peste 6 luni.

Suplimentar, o rată de acoperire vaccinală de 60% nu este considerată suficientă pentru a limita răspândirea variantei delta.

În plus, în Israel a crescut semnificativ capacitatea de testare, mult peste ce se testa în valul 3, astfel încât se identifică multe infecții asimptomatice. Politica este de a depista cât mai multe cazuri pentru a fi izolate și pentru a limita astfel transmiterea.

În contextul răspândirii variantei virale delta, se estimează o rată de vaccinare între 80% - 90%, necesară pentru a limita circulația acestei variante virale, ceea ce în Israel nu este cazul acum.

Un exemplu elocvent este Danemarca. Au menținut restricțiile și pe perioada verii, au testat mult și au identificat cazurile, au accelerat vaccinarea și au ajuns la peste 80% acoperire, iar acum au renunțat la restricții, fără să se înregistreze o creștere a cazurilor", explică experții din sănătate, pe pagina Ro Vaccinare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza