De ce platforma de vaccinare nu arată timpul de aşteptare. Explicația lui Gheorghiță

De ce platforma de vaccinare nu arată timpul de aşteptare. Explicația lui Gheorghiță

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă, a explicat de ce platforma de vaccinare anti-COVID nu arată încă timpul de aşteptare pentru cei înscriși pe liste.

Începând cu 10 aprilie, pe platforma de vaccinare ar fi trebuit să fie afișat și timpul estimat de aşteptare a persoanelor înscrise pe liste, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Întrebat, duminică seara, la Digi24, care este motivul, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că în aceste zile s-a lucrat foarte mult la operaţionalizarea a peste 170 de cabinete noi de vaccinare - 144 cu vaccin de la Pfizer şi 30 cu serul AstraZeneca.

"Sunt lucruri care de la sine scad timpul de aşteptare pe listă. De pildă, în ultimele 24 de ore pot să vă spun că au fost peste 97.000 de notificări şi peste 70.000 de persoane programate. Tocmai de aceea prioritate a fost în momentul de faţă operaţionalizarea acestor centre noi", a spus Gheorghiţă, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că în următoarele două - trei zile va fi disponibil şi timpul de aşteptare şi ritmul de vaccinare pe platformă.

Comenteaza