De ce sunt atât de multe decese COVID în România, în comparaţie cu alte state care au mai multe cazuri, dar mai puţine decese?

De ce sunt atât de multe decese COVID în România, în comparaţie cu alte state care au mai multe cazuri, dar mai puţine decese?

România este printre primele din Europa în ceea ce privește decesele provocate de noul coronavirus. Este mai virulent virusul în România? De ce se moare atât de mult în România?

O serie de state europene înregistrează zilnic cazuri noi de infecție chiar și de câteva ori mai multe decât în România, unde de o săptămână s-a depășit recordul de 3.000 pe zi, dar aceste ţări nu pierd atâţia pacienţi ca şi ţara noastră. 

„Cred că trebuie să privim lucrurile puțin mai extins și să ne uităm, pe de o parte, la problemele de sănătate ale populației, la modul în care ele sunt gestionate - și aici ne referim la deficitul de servicii de sănătate uniform repartizate în România, la speranța de viață, care diferă mult dacă ne uităm la București sau ne uităm la o regiune mai puțin dezvoltată din România.

Prin urmare, cred că avem cauze multiple, care nu țin neapărat de momentul în care suntem, de îngrijirea pe care noi o acordăm pacienților, ci de problemele pe care le au pacienții, de modul în care au fost ele manageriate, de modul în care și-au urmat tratamentul zi de zi”, a explicat dr. Beatrice Mahler la Digi24 duminică, în ziua în care România a înregistrat 53 de decese, inclusiv al unui copil de 4 ani.

Beatrice Mahler a fost întrebată dacă nu cumva este cumva vorba și de infecțiile nosocomiale, care nu sunt raportate de către spitale. Aceasta a spus că are încredere că infecțiile încep să fie raportate. „Este extrem de important să fim transparenți și raportarea lor să se facă din primul moment, de fapt monitorizarea infecțiilor nosocomiale este obligatoriu să fie făcută zilnic, iar implicarea personalului trebuie să fie de la asistenta de salon până la manager, pentru că altfel riscăm să pierdem vieți și din cauza infecțiilor nosocomiale”, a subliniat managerul.

Luna trecută, Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, declara că trei pacienți COVID internați la terapie intensivă în spitalul pe care îl conduce au fost aduși cu infecții nosocomiale de la Spitalul Județean Brașov, respectiv de la două alte spitale din București.

Comenteaza