Deces al unui pacient COVID-19 de 50 de ani, fără comorbidități, la Cluj: „Pleura de pe plămâni a explodat”

Deces al unui pacient COVID-19 de 50 de ani, fără comorbidități, la Cluj: „Pleura de pe plămâni a explodat”

Până în 18 octombrie, pe teritoriul României au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Unii o dau înainte cu petrecerile, în timp ce medicii, din ce în ce mai epuizaţi, sunt puşi în fața unor situaţii limită.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Numărul deceselor COVID-19 a ajuns în România la 5.872. În secţiile de terapie intensivă (ATI), chiar sub ochii medicilor, se sting şi pacienţi care înainte de Covid nu aveau şi alte boli. S-a întâmplat la Cluj, în cazul unui bărbat în putere, conform stirileprotv-ro.

Este cazul unui pacient de aproximativ 50 de ani, fără alte boli, care s-a stins la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie (SCP) Leon Daniello din Cluj-Napoca. Locuieşte în judeţul Sibiu şi se pare că s-ar fi infectat la un eveniment în familie. În urmă cu o lună, a ajuns Cluj, direct la secţia de terapie intensivă.

„Familia a adus plasmă de la Timişoara, practic acest pacient, fără comorbidități, fără să fie bătrân, a fost tratat cu tot ce aveam la dispoziţie - plasmă cu anticorpi, de metode noninvazive de ventilaţie - pentru acest pacient s-a făcut tot ce s-a putut face”, a spus Milena Man, medic pneumolog la Spitalul Leon Daniello.

Bărbatul a făcut trei complicaţii grave la plămâni despre care medicii spun că nu le-au mai întâlnit la alţi pacienţi. Detaliile sunt tulburătoare. „A dus la degradare progresivă şi la deces. Pleura de pe plămâni a explodat şi a intrat aer în cavitatea toracică”, afirmă Marius Bărbat, medic ATI la SCP. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza