Degetul tăiat cu toporul al unui copilaş de doi ani, "re-ataşat" în urma unei intervenţii complexe a chirurgilor din Cluj-Napoca

Degetul tăiat cu toporul al unui copilaş de doi ani, "re-ataşat" în urma unei intervenţii complexe a chirurgilor din Cluj-Napoca
| Foto: Facebook

O intervenție complexă de chirurgie plastică a avut loc la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Unui copil de doi ani şi şapte luni i-a fost ataşat înapoi un deget care fusese retezat cu toporul.

În cursul serii de 4 ianuarie, echipa medicală a Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă a intervenit cu promptitudine pentru rezolvarea unui caz complex, la un pacient în vârstă de doi ani și șapte luni, cu un traumatism sever la mâna stângă, a anunţat spitalul pe pagina de Facebook. 

Pacientul, un copil de doi ani și șapte luni, a fost adus de urgență din Șimleu Silvaniei la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca.

La 15 minute după ajungerea în unitatea medicală, echipa multidisciplinară a Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă condusă de medicul chirurg Claudiu Filip a început intervenția chirurgicală pentru revascularizarea degetului arătător, reparația oaselor, tendoanelor, nervilor și arterei digitale de la mâna stângă a copilului.

"La 12 ore după intervenţia care a durat aproximativ trei ore, evoluţia micuţului pacient este favorabilă. A fost foarte important să intervenim în timp scurt pentru a preîntâmpina alte complicaţii care ar fi putut duce la pierderea degetului.

Copilul va trebui urmărit în timp şi va parcurge un program de recuperare a funcţionalităţii mâinii la care s-a intervenit chirurgical”, a declarat dr. Claudiu Filip, coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, citat de adevarul.ro

Comenteaza