Deja medicii români trebuie să aleagă pe cine duc la ATI. Celor cu mai multe șanse de supraviețuire li se dă o șansă în plus

Deja medicii români trebuie să aleagă pe cine duc la ATI. Celor cu mai multe șanse de supraviețuire li se dă o șansă în plus

Coșmarul tuturor medicilor s-a transformat deja în realitate: deja de câteva săptămâni medicii aleg între pacienți și decid pe cine salvează, pentru că nu mai sunt locuri la terapie intensivă. Celor cu mai multe șanse de supraviețuire li se dă o șansă în plus. 

La Spitalul Județean Ploiești, coșmarul tuturor medicilor s-a transformat deja în realitate. Medicul primar Violeta Tănase, șefa UPU, a făcut la Digi24 o mărturisire dură şi dureroasă în acelaşi timp: deja de câteva săptămâni medicii aleg între pacienți și decid pe cine salvează, pentru că nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

Celor cu mai multe șanse de supraviețuire li se dă o șansă în plus. Ei obțin locul la Terapie Intensivă, atunci când se eliberează un pat. De cele mai multe ori prin decesul altui pacient de la ATI. În rest, bolnavii care ar avea nevoie de terapie intensivă așteaptă și câte 72 de ore în Unitatea de Primiri Urgențe, pentru că nu au loc.

La întrebarea dacă a fost nevoită până acum să ia o decizie cu privire la alegerea celor care pot beneficia de un loc în secţia ATU, Violeta Tănase, șefa secției UPU de la Spitalul Județean Ploiești, a răspuns "da". 

"Practic, trebuie să alegem dintre ei, în momentul în care se creează un loc sau două în Terapie Intensivă, trebuie să alegem dintre cei șase, de exemplu, care ar necesita îngrijire pe cel care pare cel mai indicat să intre pe un loc eliberat", a declarat medicul.

Adică vor fi salvaţi pacienţii care au cele mai multe șanse de supravieţuire. Medicul a mai  precizat că astfel de decizii se iau deja de 2-3 săptămâni, de când situaţia a devenit critică în România.

Comenteaza