DELICIUL CULINAR care combate DEPRESIA, calmează CRAMPELE MENSTRUALE şi protejează VEDEREA

DELICIUL CULINAR care combate DEPRESIA, calmează CRAMPELE MENSTRUALE şi protejează VEDEREA
Proaspăt sau conservat, în salate de fructe, îngheţate sau deserturi, acest fruct este adorat de mulţi datorită gustului său excelent. Conţine din plin vitaminele A, B, B1 și C, alături de betacaroten, potasiu, magneziu și săruri minerale, fiind nu doar delicios, ci şi sănătos.

Cărnos, cu un gust dulce acrişor foarte aromat, ananasul se numără printre cele mai îndrăgite fructe. Originar din sudul Braziliei şi nordul Paraguayului, a fost adoptat cu braţele larg deschise de ţările din întreaga lume, oferind un plus de savoare oricăror preparate culinare.

Ananasul este bogat în acid citric, acid malic, vitaminele A, B, B1 și C, betacaroten, iod, magneziu, mangan, potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf și săruri minerale. Totodată, conține o drojdie și un ferment digestiv (bromelină), care este comparată din punct de vedere al beneficiilor pe care le aduce cu pepsina și papaina.

Reduce crampele musculare

Ușor de digerat, bogat în fibre și apă, cu puțini carbohidrați și chiar şi mai puține calorii, este ideal în dietele low-carb. Este eficient împotriva inflamării articulațiilor și conduce la tratarea și reducerea durerilor musculare. De asemenea, îmbunătăţeşte digestia şi absorbția proteinelor în mușchi.

Elimină viermii intestinali

O particularitate puţin cunoscută a ananasului este reprezentată de capacitatea sa antihelmintică. Consumat dimineața, pe stomacul gol, ananasul ajută la eliminarea viermilor intestinali, însă nu este recomandat persoanelor care suferă de afecţiuni gastrice, întrucât este un fruct acid.

Luptă împotriva radicalilor liberi

Datorită conţinutului de vitamina C, principalul antioxidant solubil în apă al organismului, consumul de ananas are proprietatea de a proteja zonele apoase ale corpului împotriva radicalilor liberi, care, lăsaţi nestingheriţi, duc la apariţia cancerului.

Stimulează secreţia biliară a ficatului

considerat a fi un bun tonic hepatic, ananasul stimulează secreția biliară a ficatului și ajută în metabolismul grăsimilor și al colesterolului. De asemenea, este un aliment indicat în perioadele de suprasolicitare.

Ajută la combaterea depresiei

Pe lângă mangan, magneziu și potasiu, ananasul conține și cupru și multe vitamine din complexul B, cum ar fi tiamina, piridoxina și riboflavina. Ele sunt cunoscute ca având un rol important în lupta împotriva depresiei, a anxietății, a oboselii, a bolilor de inima, a sindromului premenstrual şi a problemelor de piele.

Reduce riscul apariţiei afecţiunilor oculare

Datorită conţinutului de betacaroten, ananasul reduce cu până la 35% riscul apariţiei afecţiunilor oculare, cum ar fi degenerescenţa maculară a retinei.

 

Comenteaza