Delta a dispărut! Toate cazurile de COVID analizate în ultima săptămână au fost cu Omicron

Delta a dispărut! Toate cazurile de COVID analizate în ultima săptămână au fost cu Omicron

Până la data de 5 iunie au fost confirmate aproape șase mii de cazuri de infecţii cu varianta Omicron a SARS-CoV-2, dintre care peste 40% cu sub-varianta BA.2.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că, în săptămâna 30 mai - 5 iunie, au fost confirmate 83 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron.

Conform INSP, până la data de 5 iunie, au fost confirmate 5.833 de cazuri de infecţii cu varianta Omicron a coronavirusului. Dintre acestea, la 2.499 a fost detectată sub-varianta BA.2 (43%).

În ultima săptămână nu a fost detectat niciun caz cu sub-variantele BA.4, iar la trei cazuri a fost detectată sub-varianta BA.5.

De asemenea, până la data de 5 iunie, au fost confirmate 5.958 de cazuri COVID-19 cu varianta Delta, dar niciunul în săptămâna 30 mai - 5 iunie. Dintre cele 5.958 de cazuri cu varianta Delta, la 94 a fost detectată sub-varianta AY.4.2.

Până la data de 5 iunie, au fost raportate un număr de 14.158 de secvenţieri, dintre care 83 în săptămâna 30 mai - 5 iunie.

Totodată, conform INSP, până duminica trecută, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 96%. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza