Devine COVID o boală a tinerilor? Cele mai multe noi cazuri de coronavirus în Israel, la cei sub 19 ani

Devine COVID o boală a tinerilor? Cele mai multe noi cazuri de coronavirus în Israel, la cei sub 19 ani

Cele mai multe noi infectări cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, în Israel, în rândul copiilor și a adolescenților.

La 21 iunie, Ministerul Sănătății din Israel a recomandat ca toate persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani să fie vaccinate împotriva COVID-19 - statul israelian fiind una dintre puținele care au aprobat până atunci vaccinările pentru acea categorie de vârstă. Decizia a venit ca urmare a constatării că în multe țări cu rate ridicate de vaccinare o proporție tot mai mare de noi infecții se află în grupe de vârstă mai tinere.

După ce Israelul a ajuns la o rată de vaccinare de 85% din populația adultă după o campanie intensă de vaccinare, numărul cazurilor noi a scăzut la aproximativ o sută pe zi la începutul lunii iunie, însă, ulterior, cazurile au început să crească la peste 100 pe zi, dintre care mulți dintre cei infectați aveau sub 16 ani, ceea ce a determinat guvernul să dea startul vaccinărilor pentru toți adolescenții.

Acum procentele cele mai mari de infectări sunt în rândul tinerilor. Peste jumătate din noilecazuri de COVID-19 au fost confirmate la persoane sub 19 ani. Ran Balicer, epidemiolog în Tel Aviv, spune că este posibil ca noile valuri ale pandemiei să afecteze grupele de vârstă mai tinere, în special în prezența unor variante noi, mai transmisibile.

Copiii și tinerii, cei mai afectați de tulpina Delta în Israel

Conform articolului publicat de Nature.com, este o tendință care nu se limitează la Israel. În Statele Unite și Regatul Unit, COVID-19 a devenit „o boală a celor nevaccinați, care sunt predominant tineri”, spune Joshua Goldstein, demograf la Universitatea din California, Berkeley.

Comenteaza