Dezastru la Casele de Asigurări de Sănătate. Doar 5 din 33 de candidați, promovați ca directori

Dezastru la Casele de Asigurări de Sănătate. Doar 5 din 33 de candidați, promovați ca directori

Clujul se numără printre cele doar cinci județe în care candidații la șefia Caselor Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) au reușit să promoveze examenul.

Dezastru la concursul pentru ocuparea posturilor de directori ai Caselor Județene de Sănătate. Doar cinci dintre cei 33 de candidați au promovat examenul. Aceasta în condițiile în care o parte dintre concurenții care au picat sunt directori interimari.

Astfel, 28 dintre candidați au fost respinși, iar 21 au fost absenți. Cele cinci case județene unde candidații au reușit să ia examenul sunt cele din Bistrița-Năsăud, Cluj, Iași, Maramureș și Tulcea. Bugetul alocat anul acesta Caselor Județene de Sănătate se ridică la aproape 10 miliarde de euro.

La Cluj a promovat examenul directorul care ocupă acest post, Luminița Brustur Chirilă. „A fost un examen corect, domnul președinte al CNAS, Adrian Gheorghe, s-a asigurat de corectitudinea examenului. Probabil că vom programa noi sesiuni de examinare, etape de examinare care să se desfășoare în condiții clare de corectitudine și de transparență”, a declarat ministrul sănătății, Ioana Mihăilă.

Pentru promovare, candidații trebuiau să ia note peste 7,00. 19 dintre candidați au obținut note sub 5,00, iar 21 dintre cei 54 înscriși nu s-au prezentat la concurs.

Rezultatele examenelor

București – absent
Alba – absent
Bihor – absent
Brașov – absent
Cluj – admis (punctaj 79,75)
Covasna – absent
Harghita – absent
Hunedoara – absent
Ilfov – respins (punctaj 16,55)
Maramureș – 93,30
Mureș – absent
Prahova – absent
Suceava – respins (punctaj 38,30)
Vâlcea – absent
Vrancea – absent

Comenteaza