Disperarea pacienților care ajung la spital cu forme grave de COVID: „Își dau jos masca și strigă, vaccinați-ne”

Disperarea pacienților care ajung la spital cu forme grave de COVID: „Își dau jos masca și strigă, vaccinați-ne”
| Foto: zf.ro

Medicul şef din Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, Fiorella Mitoiu, vorbește despre pacienții bolnavi de COVID care ajung la spital: „Suntem în situaţia în care pacienţii îşi dau jos masca şi ne strigă .

„De aproape două săptămâni, lucrăm ca pe front. Pacienţii sunt pe scaune. Cei cărora situaţia le permite stau pe scaun conectaţi la prizele de oxigen sau la tuburile de oxigen. Sunt zile în care efectiv intrăm în panică dacă nu primim oxigenul din partea firmei”, spune Fiorella Mitoiu, medicul şef din UPU Sf. Pantelimon, potrivit paginii de Facebook RoVaccinare.

„Noi avem de obicei în jur de 27 de paturi, de brancarte în UPU. În momentul de faţă, sunt 60 şi ceva de confirmaţi pozitiv”, a mai spus medicul.

Îşi dau seama de gravitatea situaţiei doar în momentul în care ajung la spital. Suntem în situaţia în care pacienţii, din păcate, abia acum au înţeles, îşi dau într-adevăr jos masca de CPAP şi ne strigă: <Vaccinaţi-ne!> Ce să vaccinam acum? Este mult prea târziu!”, se mai arată în postare.

Comenteaza