Doctor Quinn: Machiajul sprâncenelor de sărbatori

Doctor Quinn: Machiajul sprâncenelor de sărbatori
Dacă în urmă cu câțiva nu li se acorda atât de multă importanță, pensatul se făcea de regulă acasă, iar forma lor era lăsată mai mult la voia întâmplării și a inspirației de moment, acum sprâncenele au devenit… reginele fizionomiei. Și e normal să fie așa, mai ales că ele impun expresia feței și pot schimba enorm înfățișarea noastră.

Au apărut pe piață tot mai multe saloane specializate în stilizarea sprâncenelor, le putem redesena, tatua, putem folosi șabloane, săpun și tot felul de alte metode, astfel încât să obținem cele mai spectaculoase sprâncene, care să ne ajute să ne punem în evidență ochii și întregul machiaj.
Sprâncenele sunt acum subiectul unor emisiuni la televizor, a sute de tutoriale pe Youtube; suntem îndemnate să le lăsăm să crească, să le purtăm cât mai groase, pentru că asta ne va șterge câțiva ani de pe chip, însă atunci când le modelăm, trebuie să urmăm câteva reguli de bază.
E absurd, de exemplu, sa nu ții cont de trăsăturile feței atunci când îți stilizezi sprâncenele. Ce îi stă bine Carei Delevigne nu o să i se potrivească și lui Charlize Theron. Bineînțeles, nici sprâncenele Marlenei Dietrich nu mai sunt la modă, însă trebuie să ținem cont de proporțiile feței și să nu exagerăm, chiar dacă acum se poartă sprâncenele aproape bărbătești.
Pe o față mică, cu trăsături delicate, acestea vor arăta aproape grotesc! Cel mai bine ar fi să apelăm, măcar o dată, la ajutorul unui specialist, dar dacă, totuși, ne încăpățânăm să le stilizăm singure, trebuie să urmăm câțiva pași.
1. Ca să afli punctul de pornire al sprâncenei, ține un creion vertical, sprijinit de partea laterală a nasului și marchează cu un creion alb locul unde acesta atinge osul frunții.
2. Arcul sprâncenelor este foarte important, așa că plasează creionul în diagonală, tot de la baza nasului, până ajunge în dreptul părţii exterioare a irisului, în momentul în care priveşti înainte. Acela va fi punctul cel mai înalt al sprâncenei.
3. Coada se determină înclinând creionul către colţul exterior al ochiului, la un unghi de 45 de grade.

Sugestii de machiaj pentru fiecare tip de faţă si un tutorial pe doctorquinn.ro

Comenteaza