Donator de organe la 77 de ani: Rinichii au ajuns la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj

Donator de organe la 77 de ani: Rinichii au ajuns la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj

O echipă de medici din Cluj a participat la Târgu Mureş la o prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Donatorul, un bărbat de 77 de ani, era internat în Secţia Clinică ATI.

Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj-Napoca şi Bucureşti au prelevat joi ficatul şi rinichii de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Donatorul este cel mai vârstnic de la Târgu Mureş şi unul dintre cei mai în vârstă din România.

Reprezentanții spitalului au anunţat că ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au ajuns la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Intervenția chirurgicală și transportul au fost făcute în condiții speciale din cauza pandemiei de COVID 19. Pacientul era în moarte cerebrală și a devenit unul dintre cei mai în vârstă donatori din România.

Prelevarea de organe de joi este a şasea din anul 2021, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, a transmis digi24.ro. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza