DSP Cluj, în control la Spitalul CFR din Cluj. Verifică cazul presupusului medic oftalmolog fals

DSP Cluj, în control la Spitalul CFR din Cluj. Verifică cazul presupusului medic oftalmolog fals

Ministerul Sănătății a trimis joi Direcția de Sănătate Publică din Cluj să verifice situația falsului medic oftalmolog Crina Nistor, acuzată de deputatul USR Emanuel Ungureanu că ar fi operat timp de 10 ani la Spitalul CFR din Cluj fără să fie medic oftalmolog.

Crina Nistor are diplomă de medic de familie din anul 2014 și de medic oftalmolog din octombrie 2018, a precizat Oana Grigore. Verificările în acest caz urmează să stabilească dacă ea a operat anterior momentului obținerii calificării de medic oftalmolog.

"Am trimis Direcția de Sănătate Publică din Cluj să verifice situația. Crina Nistor era din 2014 medic de familie, iar în octombrie 2018 a obținut a doua specializare, ca medic oftalmolog. Spitalul este în rețeaua Ministerului Transporturilor, probabil că se va face o sesizare și către direcția de specialitate din Ministerul Transporturilor, să verifice și ei. Direcția de Sănătate Publică, aflată în subordinea Ministerului Sănătății, are jurisdicție să intre în orice spital", a declarat, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore. 

Ungureanu cere verificări la Spitalul CFR Cluj. Un medic de familie ar fi făcut operaţii oftalmologice

Amintim că, potrivit unei interpelări depuse de Emanuel Ungureanu la adresa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, Corpul de Control al ministerului trebuie să se verifice şi „relaţia suspectă” dintre o clinică privată de oftalmologie şi Spitalului CFR Cluj-Napoca. De asemenea, deputatul a cerut şi verificarea protocoalelor operatorii astfel încât să se determine dacă prezenţa medicului Crina Nistor a fost consemnată în foile de observaţie şi dacă aceasta şi-a luat examenele de specialitate în condiţiile stabilite de lege. Mai multe detalii AICI!

Comenteaza