Dublu protest în sănătate, la Cluj

Dublu protest în sănătate, la Cluj
Angajaţii clujeni din sistemul de sănătate pichetează astăzi Prefectura, de la ora 14:30. Protestul organizat de Federaţia Sindicală Solidaritatea Sanitară (FSS) Cluj coincide cu ultima zi de grevă japoneză declanşată de Coaliţia Profesioniştilor în Sistemul de Sănătate (CPSS).

50 de membri ai FSS Cluj ies în stradă astăzi şi pichetează Prefectura judeţului Cluj. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi pentru că sistemul sanitar e subfinanţat şi, deşi au anunţat că nu s-au raliat manifestării CPSS, ei strâng semnături pentru creşterea salariilor. „Pichetarea Prefecturii se face împreună cu Cartel Alfa. Vor participa şi alte sindicate alături de noi. Ne aşteptăm să fie cam 200 - 300 de oameni. Noi am pregătit lista cu revendicările, dar şi cele 1.400 de semnături ale angajaţilor din sistemul medical care vor fi înmânate prefectului", a arătat liderul FSS Cluj, Radu Vasile.

Potrivit reprezentanţilor CPSS Cluj, la greva japoneză care se termină astăzi, au participat aproximativ 7.500 de salariaţi. „Peste 7.500 de membri ai Coaliţiei Profesioniştilor din Sistemul Sanitar Cluj participă la greva japoneză şi au purtat banderole în semn de protest. Cine doreşte, poate să poarte banderolele, în semn de solidaritate cu noi, până în 1 noiembrie", a arătat preşedintele sindicatului Sanitas Cluj, Ştefan Roman.

 

Etichete
Comenteaza