După 100 de zile de restricții dure, o țară raportează zero cazuri de COVID-19

După 100 de zile de restricții dure, o țară raportează zero cazuri de COVID-19
| Foto: bbc.com

Australia nu a înregistrat noi infecţii cu coronavirus duminică pentru prima dată în aproape cinci luni.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Statul Victoria, un punct fierbinte al coronavirusului, care a înregistrat mai mult de 90% din cele 907 decese cauzate de coronavirus în Australia, a înregistrat zero infecţii zilnice noi şi nu a avut decese pentru a doua zi consecutivă.

Cu zero cazuri noi de COVID-19 înregistrate în restul ţării, Australia a văzut prima sa zi fără cazuri din 9 iunie, a declarat ministrul Sănătăţii, Greg Hunt. „Mulţumim tuturor lucrătorilor noştri uimitori din domeniul sănătăţii şi sănătăţii publice şi, mai presus de orice, poporului australian”, a spus Hunt pe contul său de Twitter, potrivit Mediafax.

Statul Victoria a ridicat săptămâna trecută majoritatea restricţiilor sale care au ţinut 111 zile - unele dintre cele mai dure şi mai lungi din lume. Cu toate că măsurile au fost dure, un sondaj Ipsos comandat de ziarul The Age şi Nine News a aratat că populaţia consideră că statul a gestionarea bine pandemiei.

Australia a raportat puţin peste 27.500 de cazuri de când a început pandemia, datorită închiderii rapide a frontierelor sale internaţionale şi a impunerii restricţiilor de distanţare socială dublate de testării pe scară largă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza