DUȘMANUL bolilor: fructul care LUPTĂ cu ANEMIA, previne CANCERUL și îți dă ENERGIE

DUȘMANUL bolilor: fructul care LUPTĂ cu ANEMIA, previne CANCERUL și îți dă ENERGIE
Un fruct pe care îl întâlnim pe toată perioada anului și care a ajuns să fie considerat un aliment banal. Puțini știu însă că acest produs este dușmanul bolilor, întrucât ține la distanță fel de fel de afecțiuni: alungă cancerul, luptă cu anemia și te ajută să slăbești.

DUȘMANUL BOLILOR: Banana! Bananele se numara printre cele mai indragite fructe din lume, gratie gustului dulce si aromei specifice, dar și datorită numeroaselor beneficii pe care aceste produse le aduc sănătății. Bananele contin proteine, fosfor, multe vitamine si minerale, dar si potasiu sau fibre. Iata de ce este bine sa le consumam:

Iti dau energie maxima si de durata - Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. Tocmai de aceea, o banana iti da un boost de energie instantaneu, care dureaza. Expertii in nutritie au remarcat ca o singura banana este suficienta cat sa sustina un efort fizic intens de 90 minute. Nici nu e de mirare ca este fructul preferat al sportivilor de performanta.

Lupta cu anemia - Bogate in fier, bananele stimuleaza productia de hemoglobina si ajuta astfel in ameliorarea acestei probleme.

Amelioreaza tensiunea arteriala - Acest fruct tropical este foarte bogat in potasiu, fara sa contina si multa sare. Astfel, este perfect pentru a combate tensiunea arteriala. Efectele sunt atat de puternice incat Food and Drug Administration (FDA) a permis producatorilor de banane sa promoveze oficial beneficiile asupra corpului.

Lupta împotriva kilogramelor! Bananele te ajuta sa slabesti - O banana mare contine in jur de 100 de calorii, ceea ce inseamna ca poate reprezenta o gustare sanatoasa intre mese. Daca vrei sa slabesti, este indicat sa consumi zilnic banane, deoarece u un continut ridicat de fibre si iti confera rapid senzatia de satietate. Si daca nu esti convinsa pe deplin de calitatile bananei, iti mai spunem ca acest fruct are puterea de a accelera metabolismul, gratie manganului, un microelement care favorizeaza arderea grasimilor.

Ajuta digestia - Bananele contin fibre care sunt benefice pentru organism, deoarece intervin în reglarea digestiei şi tranzitului intestinal. Bananele sunt uşor de digerat. Când eşti bolnav sau când suferi de indigestie, bananele reprezenta o sursă ideală de substanţe nutritive importante pentru organism, fără a îngreuna digestia ş afecta stomacul. Piureul de banane este de multe ori folosit ca aliment de introducere a meselor solide la copii. Bananele contin prebiotice, bacterii benefice care regleaza tranzitul intestinal, previn balonarea si constipatia.

Bananele te ajuta sa previi cancerul - Mai multe studii arata ca femeile care consuma in mod regulat banane au sanse mai mici sa se imbolnaveasca de cancer. Bananele contin o cantitate importanta de vitamina C, un antioxidant care protejeaza celulele de radicalii liberi. In plus, in pulpa lor consistenta se regaseste si o cantitate considerabila de piridoxina (vitamina B6) care contribuie la regenerarea celulelor.

 

Comenteaza