E gata cu pandemia? Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj renunță la două secții COVID

E gata cu pandemia? Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj renunță la două secții COVID

Consiliul Județean Cluj urmează să aprobe structura organizatorică, organigrama, statul de funcții şi regulamentul de organizare şi funcționare pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Consilierii județeni vor dezbate și vota proiectul de hotărâre, joi, 26 mai 2022, în ședința ordinară a forului administrativ județean.

Potrivit referatului de aprobare, în urma modificării Structurii Organizatorice a spitalului au fost modificate 2 secții de Adulți Covid-19 în secții de boli infecțioase, Secția de Terapie Intensivă s-a modificat în Compartiment de Terapie Intensivă și s-a redeschis Compartimentul Clinic HIV/SIDA.

De asemenea, proiectul mai vizează următoarele modificări: transformări,desființări, înființări și mutări de posturi din aparatul de specialitate / înființări de posturi de medici rezidenți.

Conform documentației, modificările aduse statului de funcții vor duce la o mai bună organizare și funcționare a activității la nivelul spitalului în vederea creşterii calităţii serviciilor medicale oferite.

Totuși, cifrele ne arată că pandemia generată de noul coronavirus nu s-a terminat pe teritoriul României. În ultima zi au fost înregistrate 491 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 53 au fost la Cluj.

Comenteaza