E-urile sunt şi în aerul pe care îl respirăm. Noi înşine creăm 20 de E-uri. Înseamnă boală sigură?

E-urile sunt şi în aerul pe care îl respirăm. Noi înşine creăm 20 de E-uri. Înseamnă boală sigură?
E-ul, în sine, vine de la Europa, iar numărul care îl urmează identifică cei 319 aditivi din mâncare aprobaţi în Europa.

E-urile au utilizări diferite - cei mai importanţi sunt, în ordine: coloranţii, conservanţii, stabilizatorii (care opresc separarea ingredientelor), agenţii de gelificare, corectorii de acididate, potenţiatorii de aromă şi îndulcitorii.

Roşiile, de exemplu, conţin şapte tipuri diferite de E-uri, inclusiv caroten (E150a) şi acid malic (E296). Desigur, pentru că aceste substanţe nu au fost adăugate în roşii în mod artificial, nu sunt clasificate ca E-uri, dar ele tot îndeplinesc aceleaşi funcţii şi sunt metabolizate de organism în acelaşi fel.

De asemenea, organismul uman creează, în mod natural, cel puţin 20 de E-uri - grăsime umană - cum ar fi glicerolul, E442 (îl găsim sub formă de aditiv alimentar, derivat din grăsimi vegetale şi animale), folosit pentru a conserva produsele alimentare.

Mai mult decât atât, unele dintre alimentele considerate ca fiind cele mai bune de pe planetă (inclusiv caviarul) depind de E-uri. Chiar şi vitaminele au E-uri (Vitamina C - E300, Vitamina E - E306 sau Vitamina B - E101)! De fapt, E-urile sunt peste tot în jurul nostru, 99,995% din fiecare gură de aer pe care o inspirăm este o „supă" de E-uri, inclusiv azot (E941) şi oxigen (E948).

Un studiu realizat de Dr. Jonty Heaversedge, vedetă media în Marea Britanie, arată că un pacient care consumase într-o singură zi 8.500 de calorii şi 50 E-uri diferite nu suferise nici o problemă de ordin medical din cauza E-urilor consumate (cu excepţia suprasaturaţiei şi, probabil, o durere de stomac). În plus, nivelul de aditivi consumaţi de pacient se încadrau în limita normală, neafectându-i în vreun fel negativ starea generală de sănătate.

Etichete
Comenteaza