Echipaj SMURD, 1.600 de kilometri contracronometru pentru a salva viața unui bebeluș

Echipaj SMURD, 1.600 de kilometri contracronometru pentru a salva viața unui bebeluș

Echipajul SMURD TIM nou-născuți a pornit, miercuri dimineața, din Cluj-Napoca, într-o cursă contracronometru pentru a transfera un bebeluș de șapte săptămâni la o clinică de chirurgie cardiacă din Germania.

Echipajul SMURD TIM nou-născuți a pornit în dimineața aceasta într-o nouă misiune pentru a transfera un bebeluș de șapte săptămâni la cea mai mare clinică de chirurgie cardiacă din Europa, situată în localitatea Bad Oeynhausen, din Germania. Salvatorii trebuie să parcurgă 1.600 km în 16 ore.

"În prealabil a fost obținut acordul scris din partea clinicii din Germania pentru a primi cazul acolo, a fost realizat pașaportul pentru bebeluș în regim de urgență (un fotograf al serviciului pașapoarte s-a deplasat la spital) și s-a obținut formularul S2 din partea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj.

Urmează o grea încercare pentru bebeluș și mama sa, care-i este alături în aceste momente, dar și pentru echipajul medical al secției anestezie terapie intensivă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și pentru cei doi șoferi pompieri, care vor parcurge 1.600 km în următoarele 16 ore. Bebelușul și mama vor ajunge pe mâinile medicilor din Germania, unde se vor putea realiza intervențiile necesare pentru a salva viața acestuia.

Ne bucură enorm această șansă primită de bebeluș și de părinții săi, care poate nu ar fi fost posibilă fără implicarea și inițiativa unor oameni simpli care le-au sărit în ajutor.Le dorim putere pentru a lupta în continuare și ne dorim să revedem familia întoarsă cu bine acasă acasă!", transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Comenteaza