Ecoul scandalului de la Ginecologie 1: "De Stanca nu zice nimeni, nimic? Jeg şi personal execrabil"

Ecoul scandalului de la Ginecologie 1: "De Stanca nu zice nimeni, nimic? Jeg şi personal execrabil"

Guvernul a transmis că va lua atitudine față de moartea provocată de infecțiile nosocomiale din spitalele României, după scandalul de la spitalul de Ginecologie 1 din Cluj-Napoca. Oamenii întreabă de ce nu se vorbeşte şi despre condiţiile din spitalul Stanca. 

Infecţiile nosocomiale, condiţiile precare din spitale şi atitudinea personalului medical sunt trei dintre principalele nemulţumiri ale românilor cu privire la sistemul medical românesc, deşi scandalul de la Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca a trecut deja din sfera medicală, în cea politică.  

"Dar de Stanca (Clinica Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” - n.red.) nu zice nimeni nimic????? Să vezi acolo ce este, în 2017, când am născut m-am rugat să nu iau ceva din spital eu şi fetiţa la ce jeg era peste tot de la sala de operaţii, la saloane şi băi", a scris o mamă pe pagina de socializare a deputatului Emanuel Ungureanu, care a publicat recent experienţa de groază de la Ginecologie 1a unei persoane "care şi-a pierdut încrederea în sistemul de sănătate din Romania". 

"Da, exact asta vroiam să zic. Plus personalul care e execrabil. Şi acum o aud pe o dnă tânără asistentă de la neonatologie care îmi spunea că aveți un copil rău că plânge în continuu şi că "nu ştiu ce are asta că umblă pe coridoare" când ceream un calmant.

Nu mai vorbim de jeg, paturi care sunt din epoca de piatră, băile focar de infecție, câte 4 în salon plus paturile copiilor. Dezastru.!!!! Stanca e în starea aceasta din totdeauna, parcă totul e lăsat cu intenție în această stare. Managerul spitalului are un total dezinteres fața de modernizarea şi renovarea spitalului", transmite o altă mamă care a născul la Stanca, în Cluj-Napoca.

"Prima naștere în Cluj, la Stanca. A doua la Spitalul Județean din Bistriţa… nu se compară... de știam rămâneam la prima, la Bistriţa", scrie o altă româncă ce a născut la Stanca. 

Premierul Nicolae Ciucă le-a solicitat reprezentanţilor ministerului o situaţie punctuală privind infecţiile nosocomiale în spitale, precum şi la nivel naţional, după scandalul deceselor provocate de infecţiile asociate asistenţei medicale. 

"Ministerul Sănătății este conștient de importanța problematicii IAAM ( infecții asociate asistenței medicale) în spitalele din România și a elaborat acte normative necesare controlului IAAM, ghiduri de proceduri de bună practică în domeniile Microbiologiei, Epidemiologiei și prescrierii de antibiotice.

Facem de asemenea, demersuri pentru raportarea corectă a acestor infecții de către toate spitalele din România, însă este nevoie de o abordare constructivă pentru cunoașterea și aducerea sub control a acestui fenomen, din partea întregii societăți.”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății. 

Comenteaza