Efectele vaccinului Pfizer-BioNTech, dezvăluite de primul medic rezident român vaccinat în Marea Britanie

Efectele vaccinului Pfizer-BioNTech, dezvăluite de primul medic rezident român vaccinat în Marea Britanie
| Foto: Getty Images

Medicul de 26 de ani suferă de astm și atopie, iar în lunia aprilie a fost infectat cu noul coronavirus.

Rezidentul român lucrează în secțiile cu pacienți infectați cu coronavirus din Birmingham. El s-a numărat printre persoanele imunizate în cadrul programului naţional de vaccinare din Marea Britanie, demarat în 8 decembrie. 

Medicul a vorbit pe un forum despre experiența sa, după administrarea vaccinului anti-COVID, relatează antena3.ro.

"Au trecut cam 36 de ore. Am numai o ușoară durere locală în umăr unde mi s-a făcut injecția”, a indicat medicul ca fiind primele efecte.

În data de 9 ianuarie este programat pentru cea de-a doua doză de vaccin. Întrebat de utilizatorii forumului care ar putea fi efectele secundare ale vaccinului anti-Covid-19, medicul a precizat:

"Cea mai gravă reacție alergică este șocul anafilactic, nu s-au înregistrat cazuri de șoc anafilactic la acest vaccin și este destul de puțin probabil sa apară efecte adverse atât de serioase, având în vedere natura vaccinului.

Acestea fiind zise, au fost 4 cazuri în rândul staff-ului medical de reacții moderat severe (reacții anafilactoide), însă aceste persoane erau cunoscute să fi avut reacții alergice la vaccinuri în trecut", a mai spus tânărul medic. 

Comenteaza