Elevii scapă de mască la orele de sport în aer liber

Elevii scapă de mască la orele de sport în aer liber

Ministerul Sănătății a transmis miercuri că activitățile sportive din aer liber se pot desfășura fără mască de protecție și cu respectarea distanței dintre elevi, însă aceasta rămâne obligatorie la interior.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Ministerul Sănătății susține ferm purtarea măștii în timpul activităților sportive care se desfășoară în interior. Activitățile sportive în aer liber se pot desfășura fără purtarea măștii de protecție, cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi", se arată într-un comunicat al MS.

Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că în luarea deciziei s-a ținut cont de incidența în creștere a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic, de creșterea cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă și a numărului claselor/grupelor suspendate, de numărul în creștere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7, precum și repartiția lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere și contagiozitate crescută la copii.

De asemenea, MS subliniază că în timpul efortului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere, iar măsura relaxării purtării măștilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susținut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activități școlare. De asemenea, spun cei de a MS precizează că mai multe țări au luat decizia sistării complet a activităților sportive.

Conform MS, în perioada 23 februarie – 1 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat:
– 405 infectări în rândul elevilor până la data de 1 martie 2021;
– 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic până la data de 1 martie 2021;
– 494 de clase/grupe au suspendat activitatea în perioada 23 februarie – 1 martie 2021.

Anunțul Ministerului Sănătății vine după ce ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a solicitat oficial MS, pe 1 martie 2021, să elimine obligativitatea purtării măștilor de protecție de către elevi în timpul orelor de educație fizică desfășurate la exterior sau în sălile de sport, cu introducerea obligativității ca elevii să mențină o distanțare de 2 metri, evitarea sporturilor de echipă și menținerea măștilor la vestiare și către sau de la ora de educație fizică.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza