Campanii anuale de vaccinare anti-COVID

Campanii anuale de vaccinare anti-COVID

Vaccinarea anti-COVID-19 ar putea fi făcută anual, similar cu campania de vaccinare antigripală.

Agenția Europeană pentru Medicamente se așteaptă ca să fie derulate anual campaniile de vaccinare anti-COVID-19, similar cu abordarea adoptată în cazul vaccinării antigripale, a anunțat miercuri organismul european.

„Aceasta ar putea fi direcția în care se va merge”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Marco Cavaleri, șeful EMA pentru Amenințări la adresa sănătății și strategia privind vaccinurile.

În Europa se înregistrează un declin pronunțat al cazurilor noi de COVID-19, al spitalizărilor și al deceselor – cele mai scăzute niveluri observate în UE din ultimele 12 luni, a spus el, citând date ale Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. Cu toate acestea, virusul continuă să evolueze și este nevoie de o abordare organizată pentru a menține gama de vaccinuri care să confere o protecție adecvată împotriva variantelor emergente, a mai spus Marco Cavaleri, potrivit Rador.

EMA poartă în prezent discuții cu Organizația Mondială a Sănătății și cu alte agenții de reglementare cu privire la criteriile și procesul care vor conduce la o potențială actualizare a vaccinurilor pentru viitoarele campanii de vaccinare, a adăugat oficialul european

Comenteaza