Emanuel Ungureanu: Veniturile nete ale medicilor și asistenților vor scădea. Sistemul sanitar este în pragul unei catastrofe

Emanuel Ungureanu: Veniturile nete ale medicilor și asistenților vor scădea. Sistemul sanitar este în pragul unei catastrofe

Veniturile nete ale unor medici sau asistente și ale altor categorii de personal din sistemul sanitar vor fi din data de 15 aprilie mai mici decat în luna ianuarie, atrage atenția deputatul USR Emanuel Ungureanu, subliniind că "Sistemul sanitar este în pragul unei catastrofe!"

Emanuel Ungureanu, care este vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a publicat, pe pagina sa de Facebook, și un memoriu adresat ministrului Sănătații de medicii secției de terapie intensiva de la Spitalul de Urgență din București, în care aceștia cer "adoptarea unui regulament de sporuri coerent, etic și care să reflecte periculozitatea activității pe care o desfășurăm."

"Foarte multe spitale din România au o mare criză de medici specializați în terapie intensivă. Exodul medicilor din această specializare este unul uriaș, medicii ATI sunt foarte bine plătiți în Occident", afirmă deputatul USR Emanuel Ungureanu.

El adaugă că "este timpul ca personalul medical să se mobilizeze exemplar împotriva mafiei care blochează orice reformă în sistemul medical.", scrie hotnews.ro.

Comenteaza